طرز صحیح نشستن روی صندلی در محل کار

07 اسفند ، 1401
مبلمان اداری فضا گویا

صحیح نشستن روی صندلی در محل کار یکی از مهم‌ترین مسائلی است که هر کارمند و هر کسی که در محیط اداری روی صندلی می‌نشیند و پشت میز کار می‌کند، باید رعایت کند. نشستن نادرست روی صندلی می‌تواند تاثیرات بدی داشته باشد و جسم صدمات بسیاری وارد کند. پس بهتر است که تمام کارمندان نحوه‌ی نشستن صحیح روی صندلی اداری را بدانند. برای همین در این مقاله راهنمای صحیح نشستن روی صندلی در محل کار را آماده کردیم تا بتوانیم کمکی کرده باشیم.

تاثیر مبلمان اداری مناسب بر صحیح نشستن

مطمئنا مسائل بسیاری در صحیح نشستن روی صندلی در محل کار تاثیر می‌گذارند که یکی از آن‌ها مبلمان اداری مناسب است. انواع میزها و صندلی‌های اداری در صورتی که استاندارد و مناسب نباشند، می‌تواند باعث نادرست نشستن روی صندلی و در نتیجه آسیب‌های جدی شوند. شرکت فضاگویا تمام محصولات خود مانند میز اداری و صندلی اداری را کاملا استاندارد و مناسب تولید و ارائه می‌کند و نشستن صحیح روی صندلی کمک می‌کند.

جلوگیری از دردهای عضلانی و دیسک کمر با صحیح نشستن روی صندلی در محل کار

صحیح نشستن در محل کار با رعایت نکات بسیار ساده ای می تواند شما و جامعه را از هزینه های کمرشکن بیماری های مختلفی همچون دیسک کمر، دیسک گردن و دردهای مزمنی همچون پادرد و گاه سردرد و واریس خلاص کند. امروزه اکثر مشاغل از حالت یدی خارج شده و به قول عامیانه به کارهای پشت میز نشینی تبدیل شده اند. این به اصطلاح مشاغل پشت میز نشینی در عین سادگی انجام کار، در صورت رعایت نکردن نکات صحیح نشستن، می تواند منجر به مشکلات جدی جسمانی برای افراد شود. به این منظور مقاله ای درباره صحیح نشستن در محل کار تهیه کرده ایم.

صحیح نشستن در محل کارصحیح نشستن در محل کار 

اولین قدم برای صحیح نشستن در محل کار

انتخاب  میز و صندلی مناسب، اولین قدم برای صحیح نشستن در محل کار است. از صندلی استاندارد برای محل کار خود استفاده کنید.

خصوصیات یک صندلی استاندارد

یکی از نشانه های استاندارد بودن صندلی این است که بتوان ارتفاع و تکیه گاه آن را به نسبت شرایط جسمانی خودتان تنظیم کنید:

1- صندلی استاندارد برای تنظیم ارتفاع، دارای سیلندر بادی می باشد.

2- تکیه گاه صندلی (پشتی) باید امکان تنظیم زاویه با نشیمنگاه را به شما بدهد. اگر قابلیت تنظیم شدن ندارد زاویه پشتی با نشیمنگاه صندلی حداقل باید 95 تا 110 درجه باشد.

3- پشتی صندلی باید انحنایی استاندارد همانند انحنای کمر داشته باشد. در قسمت گودی کمر یک انحنای محدب و در قسمت پشت یک انحنای مقعر داشته باشد.

4- پشتی صندلی باید حداقل عرضی حدود 36 سانتی متر داشته باشد و ارتفاع آن نیز حدود 50 الی 82 سانتی متر باشد.

5- عمق صندلی باید به گونه ای باشد که وقتی شما نشسته اید بین لبه صندلی و فضای زیر زانوی شما به مقدار یک مشت بسته فاصله باشد.

6- عرض نشیمنگاه صندلی حداقل به اندازه عرض کفل و پهنای رانها باشد.

7- تشک نشیمنگاه نه زیاد نرم باشد و نه زیاد سفت. حدود 4 تا 5 سانتی متر هم ضخامت داشته باشد و رویه تشک باید از جنس ماده ای باشد که هوا از آن رد می شود.

8- اگر کارتان با کامپیوتر است بهتر است صندلی شما دسته نیز داشته باشد تا بخشی از وزن بدن را بتوانید به آن تکیه دهید. صندلی اداری استاندارد دسته های قابل تنظیم دارد.

9- صندلی باید چرخ داشته و قابلیت چرخش داشته باشد.

خصوصیات یک میز استاندارد

1- سطح میز به قدر کافی بزرگ باشد تا وسایل مورد نیاز کارتان روی آن جا شود.

2- فضایی که زیر میز وجود دارد برای پای شما مناسب باشد و به روی زانوهای شما فشار نیاورد.

3- ارتفاع میز باید اجازه دهد شما کیبورد و ماوس را کنار هم در جلو و نزدیک به بدنتان قرار دهید. می ‌توانید از میزی استفاده کنید که بخشی مخصوص کیبورد و ماوس دارد به شرطی که ارتفاع آن میز به روی زانوهای شما فشار نیاورد.

4- ارتفاع میز اداری باید به گونه ای باشد که دستان شما به صورت مماس و زاویه 90 درجه روی میز قرار بگیرد.

صحیح ترین روش نشستن در محل کارصحیح ترین روش نشستن در محل کار 

دومین قدم برای صحیح نشستن در محل کار

بعد از انتخاب میز و صندلی استاندارد زمان آن رسیده که صحیح نشستن در محل کار را تمرین کنید.

  • به قوس طبیعی ستون فقرات توجه کنید. هنگام صحیح نشستن باید این قوس حفظ شود.
  • صاف بنشینید. کمرتان راست و شانه هایتان به سمت عقب باشند.
  • یک طرفه ننشینید و وزن خودتان را به طور مساوی روی دو سمت باسن خود توزیع کنید.
  • باسن خود را تا حد امکان به انتهای صندلی ببرید. اگر صندلی غیراستاندارد است و قابلیت تنظیم پشتی ندارد، خودتان از یک بالشتک برای پر کردن این فاصله استفاده نمایید.
  • ابتدا روی صندلی بنشینید، پای شما باید با زاویه 90 درجه روی زمین باشد، کف پا بدون هیچگونه احساس فشاری باید کاملا روی زمین قرار بگیرد. ارتفاع صندلی را با میز هماهنگ کنید. اگر امکان تنظیم ارتفاع نیست و پای شما آویزان می ماند از یک تخته (زیرپایی) برای پر کردن این فاصله استفاده کنید تا پای شما آویزان نماند. همچنین لبه میز نباید با روی زانوهای شما برخورد کند و باید یک فاصله ای با آنها داشته باشد. هنگام تنظیم ارتفاع صندلی توجه کنید که دست شما باید مماس با میز باشد.
  • برای دیدن مانیتور سرتان را به سمت پایین خم نکنید بلکه از یک پایه متحرک مانیتور استفاده کنید تا آن را در راستای چشم شما قرار دهد. فاصله مانیتور تا چشم شما باید به گونه ای باشد که به راحتی مطلب را بخوانید و نیاز نباشد خم شده و نزدیک صفحه مانیتور شوید.
  • در صورت نیاز به تحرک در حالت نشسته، به جای چرخش بدن از امکان چرخش صندلی استفاده کنید.
  • هنگام نشستن روی صندلی و پشت میز هرگز یک پا را روی پای دیگر قرار ندهید. این کار منجر به اختلال در خون رسانی شده و حتی ممکن است شما را مبتلا به "سندروم پای بیقرار"  کند.

عوامل دیگری که در صحیح نشستن شما در محل کارتان تاثیر می گذارند

در صحیح نشستن در محل کار فقط میز و صندلی در فرم نشستن شما موثر نیستند بلکه میزان روشنایی محل کارتان، هوای ناکافی و خفه محیط که به دلیل کمبود اکسیژن می تواند بدن شما را به شدت خسته کند، عادت‌ های اشتباهی که در نشستن دارید و بی وقفه کار کردن به گونه ای که بدن شما از خستگی زیاد دیگر قادر به حفظ اصول صحیح نشستن نباشد.

در کنار صحیح نشستن وقفه های استراحتی را فراموش نکنید

شما به صرف داشتن میز و صندلی استاندارد و رعایت نکات صحیح نشستن در محل کار به طور صددرصد از دردهای عضلانی و دیسک کمر در امان نخواهید ماند. نشستن مداوم، خودش باعث ضعف عضلانی و درد بدن می شود. یک بازه زمانی برای خودتان تعریف کنید که مثلا هر 20 تا 30 دقیقه حدود یک الی دو دقیقه دست از کار بکشید و اگر امکانش هست حرکات کششی انجام دهید؛ یا بعد از یک ساعت پشت میز نشینی حدود 5 تا 10 دقیقه به خودتان استراحت دهید. نرمش های ساده مرتبط با مچ دست و پا و بازو و گردن انجام دهید. خوب است که بدانیم بسیاری از مشکلات جسمانی ما می تواند با رعایت نکاتی ساده کاملا رفع شود. این نکات می تواند شامل موارد مرتبط با صحیح نشستن در محل کار، شیوه درست راه رفتن، خواب مناسب، تغذیه سالم و صحیح ورزش کردن باشد. شرکت مبلمان اداری فضاگویا با ارائه بهترین خدمات و محصولات اداری در کنار شما همراهان گرامی می باشد. 

راهکار صحیح نشستن روی صندلی محل کارراهکار صحیح نشستن روی صندلی محل کار 

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از دیگر مقالات ما بازدید نمایید:

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
6LfBTsEgAAAAAEvlpP4Oay2SEtjUl7CEqpLtX4Hi